LANG LEVE

‘THE ART OF CONVERSATION’

Op donderdag 24 oktober besliste de Europese jury dat Brugge niet verder gaat naar de volgende ronde van de ECOC-wedstrijd en dus geen kans maakt om Europese Culturele Hoofdstad te worden in 2030.

Erg jammer, maar we wensen Molenbeek, Namen en Leuven het allerbeste!

We zijn trots op ons dossier en ons traject en we zijn zeker nog niet klaar met 'the art of Conversation'. We voelen bovendien dat ook ‘the art of Conversation’ nog niet klaar is met Brugge. Ons bidbook werd gecreëerd als handboek, zodat niet alleen wij, maar iedereen die dat wil, aan de slag kan gaan met de kunst van het gesprek.

Je kan ons bidbook lezen, en we hopen van harte dat je er inspiratie uit haalt en het vuur verder aanwakkert.

WAT IS BRUGGE 2030?

THE ART OF CONVERSATION

Brugge stelde zich kandidaat om in het jaar 2030 Europese Culturele Hoofdstad te worden.

Als we de uitdagingen die onze samenleving vandaag met zich meebrengt het hoofd willen bieden, dan moeten we praten. Praten over diepzinnige waarheden, lichte momenten, intense emoties. Met elkaar, en met onszelf. Ergens tussen internetrevolutie, globalisering en pandemie, lijken we de gave van het gesprek te zijn verleerd. Maar als iéts is dat mensen samenbrengt, verbindt en onze kern raakt, dan is het kunst en cultuur wel.

Daarom is het thema van Brugge 2030:
‘The art of Conversation’.
De kunst van het gesprek dus.

Onze kandidatuur voor Europese Culturele Hoofdstad steunde niet alleen op denken, maar vooral op doen. Het afgelopen anderhalf jaar organiseerden we zelf tal van evenementen, gingen we samenwerkingen aan met andere organisaties, steunden we bestaande initiatieven en lanceerden we zelfs een Open Call waar alle Brugse creatievelingen konden aan deelnemen.

LABOPROJECTEN